Лидерът на третата политическа сила Костадин Костадинов поиска Конституционния съд да

...
Лидерът на третата политическа сила Костадин Костадинов поиска Конституционния съд да
Коментари Харесай

Костадинов поиска Конституционния съд да се произнесе бързо по казуса с референдума за българския лев

Лидерът на третата политическа мощ Костадин Костадинов изиска Конституционния съд да се произнесе допустимо най-бързо по проблема с референдума за запазването на българския лев. Това разгласи той в коридорите на Народното събрание, съобщи кореспондент на " Фокус "

В българското законодателство не е очакван период, в който Конституционен съд да се произнесе, само че има тъй наречените " нормални периоди " - те са три месеца. Тук изтекоха четири и към този момент отиваме към петия месец, даже няма авансово разискване. Има импортирани мнения - една част са против нашата тези, друга част са в поддръжка на нашата теза ", сподели той. 

Костадинов попита дали Конституционния съд преднамерено забавя решението си. Той даде образец с поданството на Кирил Петков и напомни, че тогава решението е било взето в къси периоди. 

" Ние имаме вяра в Конституционния съд. Вярваме в неговата безпристрастност и имаме вяра, че няма да се подаде на непознати посолства, които обичат да паркират колите си на плочките пред Министерския съвет ", съобщи той. 

" Възраждане " ще изпрати публично питане до Конституционен съд по тази причина в какви периоди счита да се произнесе.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР